Smartphone verslaafden en tablet bejaarden

Het eerste wat de helft van de Nederlanders doet wanneer zij wakker worden is het checken van hun smartphone, iets waar wij ons bij Visionz wel in herkennen. Verontrustender nieuws is dat de één vijfde liever een dag wakker wordt zonder partner dan zonder smartphone.

Dit komt naar voren uit onderzoek van de The Phonehouse waaruit tevens blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders bestempeld kan worden smartphone-verslaafd. Een groot deel (18%) is ook wel eens op hun verslaving gewezen door hun directe omgeving. Rijst bij ons de vraag of dit via een Groepsapp gebeurde of vluchtige belediging via Snapchatt.

De grote en vaak duurdere broers van smartphones, tablets, zijn vooral populair bij de oudere consument. Het bezit van tablets onder 55-plussers is significant hoger dan onder jongeren. Belangrijke redenen hiervoor zijn het hogere besteedbare inkomen van ouderen en het gebruiksgemak van een groter en beter leesbare tablet. Vooral de iPad ’s van Apple staan bekend om het feit dat iedereen er mee overweg kan.

Deze ontwikkelingen wijzen wederom op de trend richting mobiele informatieverzameling en consumptie. Het omzetten van een normale website naar een mobiele website is dat ook een investering waarvan u zeker weet dat deze zich terugbetaald. Neem contact met ons om te kijken hoe snel en voordelig wij uw website om toegankelijk kunnen maken voor zowel smartphones als tablets.