Wat kunnen wij verwachten van Google in 2014? (1)

2013 was een belangrijk jaar voor zoekgigant Google. De omzet steeg, het marktaandeel werd weer groter en het verkrijgen van een hoge positie in Google was dus nog niet eerder zo belangrijk. Maar wat heeft Google dit jaar voor ons in petto? In verschillende blogberichten gaan wij dieper in op ontwikkelingen die ons te wachten staan in 2014. Allereerst aandacht voor de mogelijkheden en kansen voor online marketing met behulp van Google.

Zoeken

Nieuwe hardware zoals computers en tablets, draagbare technologie zoals Google Glas en de opslag van data in de ‘cloud’. Google introduceert zoveel nieuwe producten en diensten dat je bijna zou vergeten dat de inkomsten afhankelijk zijn van de kwaliteit van de zoekdienst. Op het gebied van online marketing werd zoekmachineoptimalisatie eenvoudiger dankzij de introductie van het algoritme ‘hummingbird’. Dankzij deze vernieuwing is Google in staat lange zinnen te begrijpen en zelfs complete vragen te beantwoorden. Dit alles zorgt dat de vindbaarheid via Google wordt verbeterd en bedrijven minder tijd en geld hoeven te steken in zoekmachineoptimalisatie.

Adverteren

De inkomsten via de zoekmachine worden gegenereerd met behulp van de advertentiedienst Adwords. In 2014 is de verwachting dat adverteren via Google nog eenvoudiger wordt voor adverteerders. De koppeling van Google+ aan alle diensten van Google zorgt ervoor dat de zoekgigant nog meer weet over uw doelgroep. Dit zorgt ervoor dat adverteren via Google rendabel kan zijn voor elk bedrijf, ongeachte de markt en de grootte van de doelgroep.

Volgende keer kijken we naar de gadgets, zoals de Google bril en Chromecast, waarvan wij dit jaar een stuk meer zullen gaan zien.